INFO

LYT TIL KBH er et kunstprojekt, der fokuserer på at opleve byens lyde.

Projektet består af en række performative handlinger, som opfordrer folk til at lytte til Københavns lyde. LYT TIL KBH aktiveres i det øjeblik en deltager udfører de anviste handlinger, på et selvvalgt sted og tidspunkt. Handlingerne er konstrueret så deltagerne opnår en intensiveret auditiv tilstand, og dermed en fokuseret oplevelse af byens mange lyde.

Handlingerne udvikles i en kontinuerlig proces, og præsenteres på forskellige platforme i et udefineret tidsrum. Projektet har ikke noget sluttidspunkt, det lever igennem at deltagere aktivt udfører handlingerne. Det undviger grænserne mellem byens miljøer og alle har mulighed for at deltage i aktiveringen af projektet. Når du lytter – eksisterer projektet.

LYT TIL KBH er udviklet i et samarbejde mellem komponist Kristian Hverring og arkitekt Jakob Oredsson.

Projektet tager sit udgangspunkt i idéen om et stedspecifikt installatorisk værk, som ikke handler om at tilføre lyd til et specifikt miljø. LYT TIL KBH er derimod et projekt som isolerer og fokuserer eksisterende lyde i byens miljøer, gennem analoge processer, med det formål at skabe øget opmærksomhed omkring byens auditive spor og vores forhold til den lyd der omgiver os.

Instruktion

  1. Gå ud i byen
    Placer dine hænder bag ørerne
    Lyt til byens lyde

Når du placerer hænderne bag ørerne virker dine hænder som akustiske spejle, eller forstærkere. De gør dine ydre ørers areal større og derfor ledes mere energi ind i de indre ører, derved gøres lyden højere og mere fokuseret i den retning dine ører “peger”. Effekten er ganske bemærkelsesværdig.

Kontakt

Du kan kontakte os med kommentarer, idéer og oplevelser i forbindelse med LYT TIL KBH.

kontakt@lyttilkbh.dk

 

Find LYT TIL KBH på disse sociale netværk:

SoundCloud

Facebook

Instagram